Antena 3 CNN Economic Biz News România este a cincea PUTERE din Europa. Clasamentul care ne face cinste

România este a cincea PUTERE din Europa. Clasamentul care ne face cinste

România este a cincea PUTERE din Europa. Clasamentul care ne face cinste
de O.P.    |    13 Iun 2013   •   13:20

Capacitatea instalata de energie eoliană în ţara noastră a crescut cu 94% în 2012 faţă de anul precedent, ceea ce situează România pe locul 5 în Europa în ceea ce priveşte capacitatea instalată anul trecut, se arata in raportul "Energia eoliană şi alte surse regenerabile de energie în România” - 2013, realizat de TPA Horwath România şi Schoenherr şi Asociaţii SCA.

Anul trecut în România au fost instalaţi 923 MW, ceea ce reprezintă o creştere de 94% a capacităţii eoliene totale din ţara noastră. Capacitatea cumulată de energie eoliană a României a atins 1905 MW la sfârşitul lui 2012, depăşind estimările ANRE precum şi planul naţional de acţiune pentru energia regenerabilă (PNAER).

România a fost lider între pieţele emergente ale Europei în 2012 în ceea ce priveşte puterea eoliană nou instalată situându-se pe locul 5 în Europa, după Germania (2415 MW), Marea Britanie (1897 MW), Italia (1973 MW) şi Spania (1122 MW), se arata in raportul "Energia eoliană şi alte surse regenerabile de energie în România” - 2013, realizat de TPA Horwath România şi Schoenherr şi Asociaţii SCA, scrie incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: energie eoliana
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close