Antena 3 Economic Biz News România, în acelaşi top ca şi China. Ce beneficii poate aduce acest lucru economiei noastre

România, în acelaşi top ca şi China. Ce beneficii poate aduce acest lucru economiei noastre

de O.P.    |    28 Mai 2012   •   12:49
România, în acelaşi top ca şi China. Ce beneficii poate aduce acest lucru economiei noastre

România rămâne în topul celor mai atractive 15 ţări privind investiţiile în energie regenerabilă, potrivit raportului Country Attractiveness Indices, publicat luni de compania de audit şi consultanţă Ernst & Young."Indicele calculat de Ernst & Young pentru ultimele trei luni plasează România înaintea Poloniei şi Irlandei, cu care se afla la egalitate privind scorul energiilor eoliene în luna februarie.

Mai mult, România se află aproape de ţări precum Spania, Suedia, Australia şi Japonia", se arată într-un comunicat al companiei. Indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabilă - eoliană, solară, geotermală şi biomasă - plasează astfel în continuare România între primele 15 ţări la nivel mondial privind atractivitatea pieţei.

Conform celor mai recente date publice, producătorii de energie electrică din surse regenerabile au început deja să încaseze sume importante din partea statului român, ca urmare a cantităţilor livrate în primele patru luni ale acestui an, notează Ernst & Young.România ocupă locul 14, ca şi în ediţia anterioară a clasamentului, topul fiind condus de China.

Printre cei mai mari producători din România se numără CEZ (Cehia), Enel (Italia) şi Energias de Portugal. Raportul Ernst & Young relevă o evoluţie surprinzătoare pentru Japonia, care urcă trei locuri în clasament, pe poziţia a zecea, ca urmare a unor investiţii majore în proiecte de energie eoliană.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close