Antena 3 CNN Economic Biz News România, lovită în plin de tsunami. Harta care a băgat în sperieţi Europa. Ce se întâmplă dacă se destramă zona euro

România, lovită în plin de tsunami. Harta care a băgat în sperieţi Europa. Ce se întâmplă dacă se destramă zona euro

România, lovită în plin de tsunami. Harta care a băgat în sperieţi Europa. Ce se întâmplă dacă se destramă zona euro
de O.P.    |    26 Iul 2012   •   11:34

Lucrurile nu par să se remedieze în zona euro. După căderea Greciei, Spania, Portugalia, Italia sunt ţările care se confruntă cu un scenariu de coşmar, însă analiştii consideră că destrămarea zonei euro ar avea un impact năucitor asupra întregului continent.

Marea Britanie ar fi una din cele mai vulnerabile ţări dacă acest scenariu s-ar împlini. Şi asta pentru că economia britanică ar fi foarte afectată de posibila dezbinare a uniunii monetare, scrie Daily Mail.

Analiştii consideră că exporturile masive pe care UK le face spre toate ţările din zona euro s-ar reduce considerabil. În acest clasament Marea Britanie mai este urmată de Pononia, Ungaria sau Cehia.

Şi ţara noastră este trecută cu "roşu" pe harta ţărilor afectate de ruperea zonei euro, chiar dacă România nu a trecut încă la moneda unică.

Toate aceste temeri au apărut atunci când moneda euro şi pieţele europene au fost afectate de prăbuşirea finanţelor din regiunea iberică.






×
Subiecte în articol: zona euro faliment criza economica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close