Antena 3 CNN Economic Biz News România ocupă locul opt în topul ţărilor ameninţate de faliment (VIDEO)

România ocupă locul opt în topul ţărilor ameninţate de faliment (VIDEO)

România ocupă locul opt în topul ţărilor ameninţate de faliment (VIDEO)
10 Iun 2010   •   09:32



România ocupă locul opt din zece în topul statelor cu cea mai mare probabilitate de intrare în faliment, potrivit unui studiu al unei companii internaţionale. Pe de altă parte, Guvernul a ajuns la fundul sacului şi nici nu mai are de unde să se împrumute. Dacă situaţia economică va fi mai rea, Ministerul de Finanţe va fi nevoit să accepte credite la dobânzi mai mari.

Guvernul are probleme din ce în ce mai mari în a găsi finanţare la dobânzi mici, atât în ţară cât şi peste graniţă, scrie Gândul. Bancherii nu mai vor să dea credite ieftine statului român, până nu se iau măsurile de austeritate. Preşedintele Parlamentului European susţine chiar că România nu e departe de Grecia în privinţa stării economice.

"Trebuie să vindecăm economia şi pentru a o vindeca trebuie să luăm nişte medicamente care poate nu sunt bune la gust, dar sunt necesare pentru vindecare", a spus, miercuri, preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Deşi Executivul mai are nevoie de peste cinci miliarde de euro până la finele acestui an pentru a putea plăti la timp pensiile şi salariile, în ultimele zece zile Ministerul de Finanţe a refuzat de două ori să ia bani de la bănci din cauza dobânzilor prea mari, mai scriu jurnaliştii de la Gândul. În condiţiile în care România se află pe locul opt din zece în clasamentul ţărilor cu risc de a intra în faliment şi creditele externe se scumpesc.



Antena 3

×
Subiecte în articol: faliment România top state
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close