Antena 3 CNN Economic Biz News Românii au aproape cele mai mici salarii minime din UE. Vezi un top al câştigurilor din Uniune

Românii au aproape cele mai mici salarii minime din UE. Vezi un top al câştigurilor din Uniune

Românii au aproape cele mai mici salarii minime din UE. Vezi un top al câştigurilor din Uniune
Sursa foto: Foto: naldzgraphics.net
de M.Z.    |    10 Aug 2013   •   19:18

România are printre cele mai mici salarii minime din Uniunea Europeană. Singurii care câştigă mai puţin ca noi sunt vecinii bulgari, potrivit datelor furnizate de EUROSTAT.

În România, salariul minim este de 179 de euro, în timp ce în Bulgaria este de 159 de euro. Noi şi vecinii bulgari suntem însă campioni la majorarea salariului minim. În ultimii 10 ani, acesta a crescut cu 183% în Bulgaria şi cu 145% în România. 

Cel mai mare salariul minim din Uniunea Europeană îl câştigă locuitorii din Luxemburg. Veniturile acestora pornesc de la 1.874 de euro lunar.

Pe locul doi în topul realizat pe baza datelor furnizate de Eurostat se află Belgia, unde salariul minim este de 1.502 euro. Vorbim ce-i drept de salariul brut. Netul este ceva mai mic. Oricum nu e rău.

Pe locul trei în acest top este Olanda. În ţara lalelelor, cel mai mic salariu lunar nu poate coborî sub 1.478 de euro.

Chiar dacă nu au prins un loc în top trei al salariilor minime, nu le e rău nici celor care muncesc în Franţa sau Irlanda. Francezii câştigă cel puţin 1.430 de euro lunar, în timp ce irlandezii 1.462 de euro.

În ultimii 10 ani, salariile minime au crescut cu 29% în Belgia şi 36% în Luxemburg. În Olanda creşterea a fost ceva mai mică, de 18%, în Franţa a fost de 30%, iar în Irlanda de 36%.

×
Subiecte în articol: salariu minim
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close