Antena 3 CNN Economic Biz News Românii au plătit taxe şi impozite de 31 miliarde de dolari în 2010. Vezi distribuţia pe judeţe

Românii au plătit taxe şi impozite de 31 miliarde de dolari în 2010. Vezi distribuţia pe judeţe

Românii au plătit taxe şi impozite de 31 miliarde de dolari în 2010. Vezi distribuţia pe judeţe
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Aug 2011   •   11:53

Anul 2010 a adus în vistieriile statului mai multe zeci de miliarde de dolari din impozite şi taxe. Economia şubredă din mai multe zone ale ţării face ca sumele trimise către buget să se întoarcă în propoţrie de 90% către judeţul din care au venit.

Taxele si impozitele încasate din toate judeţele României au depăşit valoarea de 31 de miliarde de euro în 2010.

Aproape un sfert din aceşti bani s-au întors însă acolo de unde au venit. Nu mai puţin de 8,2 miliarde de euro au fost returnate Consiliilor Judeţene, o bună parte şi sub formă de subvenţii.

Judeţul Vaslui este cel în care au venit cei mai mulţi bani, proporţional cu contribuţia sa. Din 155 de milioane de euro încasate de stat în 2010, 139 de milioane de euro au fost primite înapoi de autorităţile locale.

Bani mulţi au sosit şi în Botoşani, Olt, Mehedinţi şi Teleorman, judeţe despre care autorităţile locale spun că nu ar avea cum să supravieţuiască fără sprijinul statului

De partea cealaltă, Capitala este zona care a depins procentual cel mai puţin de banii proveniţi din impozitele colectate de stat în 2010. Deşi a contribuit la buget cu 5,47 de miliarde de euro, în Bucureşti s-a întors doar un sfert din sumă, adică 1,45 miliarde de euro.

Aceeaşi situaţia există şi în judeţele Timiş, Cluj şi Ilfov.

 



×
Subiecte în articol: taxe impozite Capitală judete economie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close