Antena 3 CNN Economic Biz News Românii îşi pot satisface una din cele mai mari plăceri prin doar 8 minute de muncă. Cei mai puţin norocoşi sunt indienii

Românii îşi pot satisface una din cele mai mari plăceri prin doar 8 minute de muncă. Cei mai puţin norocoşi sunt indienii

Românii îşi pot satisface una din cele mai mari plăceri prin doar 8 minute de muncă. Cei mai puţin norocoşi sunt indienii
de O.P.    |    26 Sep 2012   •   06:20
În România berea este încă ieftină. Cel puţin dacă ne uităm la cât trebuie să muncească un român ca să cumpere o jumătate de litru de bere. Colegul nostru George Ciubotaru ne spune cum arată acest clasament realizat de o companie multinaţională.

Românii nu trebuie să muncească prea mult pentru o jumătate de litru de bere. Mai exact, în 8 minute, cine câştigă salariul mediu pe economie, are berea asigurată. Socoteala e făcută la nivelul anului 2011.

În acelaşi an, tot pentru o jumătate de litru de bere, spaniolii şi englezii  au stat la serviciu 14, respectiv 15 minute. Cei mai... eficienţi sunt americanii. Cu cinci minute de lucru pentru o bere, urmaţi de cehi şi germani, cu şase minute.
Şi olandezii se află printre primii în acest top pentru că au muncit doar câte 7 minute pentru 500 de mililitri de bere. Mai greu o duc indienii şi filipinezii.

În Filipine, o bere este atât de scumpă încât un angajat a muncit anul trecut aproape 40 de minute pentru o sticlă. Berea indiană este, însă, cea mai scumpă. Costă 54 de minute de muncă.

Socotelile au fost făcute de o bancă internaţională şi de jurnaliştii de la The Economist, raportînd salariu mediu din fiecare ţară la preţul berii. România se află printre ţările unde anul trecut berea a fost ieftină, doar 80 de cenţi jumătate de litru, în vreme ce în Japonia, aceeaşi cantitate de bere se vindea de 5 ori mai scump: puţin peste 4 dolari.





×
Subiecte în articol: bere
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close