Antena 3 CNN Economic Biz News Românii, printre europenii care se bucură de cele mai mici preţuri la mâncare şi băutură din TOATĂ Europa

Românii, printre europenii care se bucură de cele mai mici preţuri la mâncare şi băutură din TOATĂ Europa

Românii, printre europenii care se bucură de cele mai mici preţuri la mâncare şi băutură din TOATĂ Europa
de O.P.    |    09 Iul 2013   •   06:32

România are printre cele mai mici preţuri din Europa, potrivit unei analize efectuate de Eurostat. Mai exact, ţara noastră ocupă locul antepenultim într-un clasament al celor mai mari preţurilor, în general, din 35 de ţări europene, incluse în clasamentul Eurostat.

Şi la subcategorii, România se plasează printre ţările cu cele mai mici preţuri. Alimentele şi băuturile nealcoolice comercializate în ţara noastră sunt cu 33 la sută mai ieftine decât media europeană.

Cele mai mici preţuri la aceste două categorii sunt înregistrate în Macedonia şi Polonia, în timp ce maximele pot fi găsite în Norvegia, Elveţia şi Danemarca. În timp ce aceste trei ţări îşi dispută supremaţia în top, ţara noastră îşi păstrează un onorabil loc patru în topul celor mai mici preţuri la pâine şi carne.

Per total, cele mai mici preţuri la mâncare sunt în Polonia, pentru băuturi alcoolice în Bulgaria, pentru băuturi fără alcool în România, iar pentru tutun în Ungaria. Analiza Eurostat a comparat preţurile din 37 de state europene, dintre care 28 de state membre-UE.

PREŢURI LA ALIMENTE ŞI BĂUTURI NEALCOOLICE ÎN 35 DE ŢĂRI DIN EUROPA
1. Norvegia
2. Elveţia
3. Danemarca
33. România
34. Polonia
35. Macedonia

PREŢURI LA PÂINE ÎN 35 DE ŢĂRI DIN EUROPA
1. Norvegia
2. Danemarca
3. Elveţia
32. România
33. Polonia
34. Bulgaria
35. Macedonia

PREŢURI LA CARNE ÎN 35 DE ŢĂRI DIN EUROPA
1. Elveţia
2. Norvegia
3. Danemarca
32. România
33. Polonia
34. Macedonia
35. Albania

SURSA: EUROSTAT

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close