Antena 3 CNN Economic Biz News Românii sunt tot mai săraci şi nu îşi mai permit să facă economii

Românii sunt tot mai săraci şi nu îşi mai permit să facă economii

Românii sunt tot mai săraci şi nu îşi mai permit să facă economii
Sursa foto: Foto: www.growingrich.net
07 Iun 2013   •   07:23

Românii sunt din ce în ce mai săraci, iar cei care îşi permit să facă economii sau îşi fac planuri să îşi cumpere bunuri de folosinţă îndelungată sunt din ce în ce mai puţini. Potrivit unui studiu, doar 3 la sută din populaţie are în plan să-şi cumpere o casă în perioada următoare.

Opt din zece români consideră că vremurile pe care le trăim sunt nefavorabile economisirii. Prin urmare, intenţia de achiziţie a unor bunuri de folosinţă îndelungată este foarte scăzută. Doar 3% intenţionează să îşi cumpere sau să îşi construiască o casă în următoarea perioadă şi doar 6% vor să-şi achiziţioneze un autoturism. Un număr ceva mai mare, aproape 18%, îşi doresc totuşi să investească în renovarea locuinţei.

Cei mai mulţi români cred că situaţia financiară a familiei lor este mai grea decât anul trecut. 41 la sută spun că va rămâne la fel şi doar 20 la sută se aşteaptă la îmbunătăţiri. 12 la sută susţin că o duc mai bine decât anul trecut.

Românii nu sunt deloc optimişti în privinţa inflaţiei, opt din zece resimţind creşterea preţurilor în ultimul an, iar trei sferturi dintre ei se aşteaptă la preţuri mai mari pe parcursul lui 2013. În acelaşi timp, 68% din cei care au participat la sondaj estimează că şomajul va creşte în decursul acestui an


×
Subiecte în articol: romani
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close