Românul care cucereşte Africa bucată cu bucată. Ovidiu Tender va exploata un bloc petrolier mare cât un judeţ din România

de D.D.    |    09 Mai 2012   •   13:56
Românul care cucereşte Africa bucată cu bucată. Ovidiu Tender va exploata un bloc petrolier mare cât un judeţ din România Foto: Agerpres

Un român cucereşte Africa bucată cu bucată. Este vorba despre omul de afaceri Ovidiu Tender, care va exploata în Guineea şi Senegal un bloc petrolier mare cât un judeţ din România. Investiţiile sunt uriaşe. Doar costurile de explorare a zonei se ridică la sute de milioane de euro.

Ovidiu Tender a semnat la Bucureşti acordul de cesiune cu Agenţia de Gestionare şi Cooperare între Senegal şi Guineea pentru lucrări de explorare şi exploatare geologică a unui bloc petrolier situat într-o zonă offshore aparţinând celor două ţări. În subsol se estimează a fi peste două miliarde de barili de petrol.

Oficialii africani au primit cu braţele deschise iniţiativa omului de afaceri român. Asta pentru că investiţia românului depăşeşte cu mult imaginaţia unui african, dacă stăm să ne gândim că mai bine de jumătate din populaţia continentului câştigă 3.000 de dolari pe an.

Din 2010, Ovidiu Tender este un important investitor în Africa de Vest. Până acum a reuşit să obţină nu mai puţin de 7 perimetre minerale ale căror resurse depăşesc ca valoare miliarde de dolari. Aşadar, raţionamentul pentru care a părăsit România este simplu.


ExitPOLL
Parteneri
x close