Antena 3 CNN Economic Biz News Rompetrol nu poate plăti acum datoria către stat. România nu vrea să devină acţionar la rafinăria Petromidia

Rompetrol nu poate plăti acum datoria către stat. România nu vrea să devină acţionar la rafinăria Petromidia

Rompetrol nu poate plăti acum datoria către stat. România nu vrea să devină acţionar la rafinăria Petromidia
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Aug 2010   •   13:54

Rafinăria Petromidia s-ar putea închide. Statul nu doreşte să devină acţionar la Rompetrol Rafinare, aşa cum propune Grupul deţinut de KazMunaiGaz, în încercarea de a rezolva datoria de 603 milioane de dolari pe care o are faţă de România.

În octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanţă privind transformarea în obligaţiuni a restanţelor bugetare ale Rompetrol.

Directorul financiar al grupului a declarat că grupul a răscumpărat obligaţiuni în valoare de 71 milioane dolari şi a plătit 24 milioane dolari reprezentând dobânzi aferente.

?Suntem încă pe pierdere, iar fluxul de numerar nu este încă pozitiv. În 2007, am investit 1,7 miliarde dolari în grup pentru a dezvolta infrastructura şi relaţiile comerciale. Vrem sa modernizam Rafinaria Petromidia, iar investiţia se ridică la 400 milioane dolari. Vrem sa menţinem mâna de lucru. Rompetrol avea 3.000 de angajaţi, acum sunt 10.000, la nivel de grup. În pofida rezultatelor financiare, suntem la fel de angajaţi să dezvoltăm infrastructura şi să păstrăm oamenii? a declarat reprezentatntul Rompetrol, Dimitry Grigoryev.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rompetrol
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close