Antena 3 CNN Economic Biz News Rusia a semnat un acord cu Slovenia, în vederea construirii conductei South Stream

Rusia a semnat un acord cu Slovenia, în vederea construirii conductei South Stream

Rusia a semnat un acord cu Slovenia, în vederea construirii conductei South Stream
Sursa foto: Semnare acord
15 Noi 2009   •   15:42

Rusia a mai făcut un pas spre realizarea conductei de gaz South Stream, prin semnarea unui acord cu Slovenia. Prim-ministrul Vladimir Putin, care l-a primit pe omologul său sloven, a relevat că toate ţările de pe traseul gazoductului s-au asociat, acum, la proiect. ?An semnat acum acorduri cu toţi partenerii europeni vitali pentru proiectul South Stream?, a spus premierul rus.

Putin a adăugat, în glumă, că a ţinut să semneze acordul înaintea meciului de fotbal de sâmbătă, dintre Rusia şi Slovenia, al cărui rezultat putea strica relaţiile bilaterale.

Aderarea Sloveniei la South Stream este văzută ca o nouă provocare pentru proiectul concurent Nabucco, care avansează mai greu, deşi este susţinut de Uniunea Europeană.

Conducta, a cărei construire va costa aproximativ 20 de miliarde de euro, va fi gata în 2015, va trece pe sub Marea Neagră şi va traversa Bulgaria, Serbia şi Ungaria, înainte de a se ramifica către statele din vestul Europei. Capacitatea sa totală ar putea ajunge la 63 de miliarde de metri cubi pe an.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: South Stream Vladimir Putin
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close