Antena 3 Economic Biz News RUSIA ar putea înfunda România. Ce se întâmplă pe piaţa financiară, DUPĂ prăbuşirea rublei

RUSIA ar putea înfunda România. Ce se întâmplă pe piaţa financiară, DUPĂ prăbuşirea rublei

de O.P.    |    17 Dec 2014   •   13:02
RUSIA ar putea înfunda România. Ce se întâmplă pe piaţa financiară, DUPĂ prăbuşirea rublei

Sancţiunile Occidentului asupra Rusiei nu au rămas fără ecou. Rubla rusească se află în cădere liberă, iar încercările disperate ale economiştilor ruşi de a o salva de la prăbuşire au fost fără succes până acum.

Însă lucrurile par să se complice, şi asta pentru că un scenariu similar a avut loc şi în urmă cu 16 ani, când, din cauza problemelor economice din Rusia, ţara noastră a fost la un pas colaps financiar.

Analiştii economici consideră că decizia fără precedent pe care Banca Rusiei a luat-o în noaptea de luni spre marţi  - de a majora dobânda de referinţă de la 10% la 17% (pentru a stopa prăbuşirea rublei) - a fost un gest disperat într-o situaţie de panică.

Mai mult, se vorbeşte în piaţă că Rusia va încerca blocarea accesului băncilor şi companiilor la finanţarea în valută, însă acest lucru va duce la intrarea ţării în default, cum s-a mai întâmplat şi în '98.

Cum ar putea fi afectată ţara noastră de măsurile luate la Kremlin? În 1998, România se lupta cu propria crizia economică, fiind la un pas de a intra în incapacitate de plată, iar din cauza crizei valutare din Rusia, leul s-a depreciat masiv, iar Guvernul de la Bucureşti nu a putut rămâne pe piaţa externă de finanţare.

Trecând peste un deceniu şi jumătate, ţara noastră se află aproape în acelaşi punct, iar întrebarea care este pe buzele tuturor este dacă "Istoria se va repeta?".Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close