Antena 3 CNN Economic Biz News Rusia, India, SUA şi o pierdere de 1 MILIARD de dolari. Cine a plecat capul la întâlnirea marilor puteri

Rusia, India, SUA şi o pierdere de 1 MILIARD de dolari. Cine a plecat capul la întâlnirea marilor puteri

Rusia, India, SUA şi o pierdere de 1 MILIARD de dolari. Cine a plecat capul la întâlnirea marilor puteri
de O.P.    |    30 Oct 2012   •   13:07

Elicopterul rusesc Mi-26T2 a pierdut in fata americanului CH-47F Chinook licitatia organizata de India pentru un contract de 1 miliard de dolari. Este a doua mare infrangere suferita de Rusia pe aceasta piata . Boeing a castigat la pret, explica expertii.

Producatorii rusi de elicoptere au pierdut o importanta licitatie pe piata indiana. Militarii indinei au preferat aparatul american CH-47F Chinook produs de Boeing. Dupa toate probabilitatile, vor fi cumparate 15 astfel de masini .

Un contract estimat la 1 miliard de dolari. Moscova a fost luat prin surprindere de decizia Indiei, considerand ca, din moment ce Rusia deruleaza deja un contract de 1,4 miliarde de dolari, in cadrul caruia livreaza 80 de elicoptere de transport Mi-17-B5, Mi-26 are prima sansa de victorie. Desi avertismente au existat.

Astfel, in martie anul curent, la expozitia Defexpo 2012, reprezentantii Boeing au anuntat ca testele de zbor ale celor doua masini concurente au luat sfarsit si ca ministerul indian al apararii analizeaza rezultatele.

Tot atunci, constructorul american s-a declarat increzator in succesul Chinook: masina corespunde in totalitate cerintelor tehnice solicitate de India.

Citeşte mai mult despre licitaţia care le-a adus ruşilor o pierdere de 1 miliard de dolari, pe www.incomemagazine.ro



×
Subiecte în articol: licitatii contracte
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close