Antena 3 CNN Economic Biz News Rusia: Nabucco nu este un rival serios la proiectele ruseşti de gazoducte

Rusia: Nabucco nu este un rival serios la proiectele ruseşti de gazoducte

Rusia: Nabucco nu este un rival serios la proiectele ruseşti de gazoducte
Sursa foto: gazoductul nabucco
16 Iul 2009   •   10:16

Nabucco nu este un rival serios pentru gazoductele ruseşti Nord Stream şi South Stream, crede prim vicepremierul rus Viktor Zubkov. Un acord interguvernamental privind transportul de gaze din zona caspică spre statele occidentale prin gazoductul Nabucco a fost semnat luni în Turcia, în cadrul unei ceremonii la care a participat preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi oficiali din 20 state.
Proiectul estimat la 7,9 miliarde dolari este menit a pompa gaz din Asia Centrală prin Turcia spre Austria şi Germania prin Bulgaria, România şi Ungaria. Conducta ar trebui dată în folosinţă în 2014.

?Nu credem că Nabucco este un rival serios la proiectele noastre Nord Stream şi South Stream," sublinia Zubkov, adăugând că experţii nu cred că există suficient gaz pentru a umple Nabucco .
Printre potenţialii furnizori de gaz se numără Azerbaidjan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran şi Irak.

South Stream este menit a pompa 31 miliarde mc de gaz din Asia Centrală şi Rusia spre Balcani şi alte state europene, capacitatea urmând a fi crescută la 63 miliarde metri cubi.
Gazoductul Nord Stream de 6 miliarde euro este construit în comun de Rusia şi Germania prin Marea Baltică pentru a pompa 55 miliarde mc de gaz pe an către statele occidentale, ocolind ţările de tranzit tradiţionale.
Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close