Antena 3 CNN Economic Biz News RUSIA nu va reacţiona bine la aflarea veştii. Ce se pregăteşte să facă Ucraina

RUSIA nu va reacţiona bine la aflarea veştii. Ce se pregăteşte să facă Ucraina

RUSIA nu va reacţiona bine la aflarea veştii. Ce se pregăteşte să facă Ucraina
de O.P.    |    15 Oct 2014   •   07:07

Ucraina intenţionează să construiască un gazoduct în valoare de 245 de milioane de dolari care îi va permite să primească gaz european prin Polonia, relatează agenţia ucraineană UNIAN, în pagina electronică de marţi.

Noul gazoduct va avea o lungime de 110 kilometri, o capacitate de opt miliarde de metri cubi pe an şi va costa 245 de milioane de euro, potrivit lui Radoslaw Dudzinski, un reprezentant al companiei Polenergia, care participă la realizarea proiectului.

"Cred că gazoductul ar putea deveni operaţional în 2019-2020", a declarat Dudzinski.

El a spus că gazoductul urmează să fie construit între complexul de stocare a gazelor Bilce-Voliţa şi punctul de transfer de la graniţa ucraineano-poloneză Drozdovice.

Reprezentantul Polenergia, care a participat la Baltic Business Forum, a spus că, prin noul gazoduct, Ucraina va primi atât gaz din Germania, cât şi GPL, furnizat de la terminalul polonez  Swinoujscie, care va deveni operaţional în 2015.

Ucraina consumă anual aproximativ 40-45 miliarde de metri cubi de gaze naturale, jumătate din această cantitate fiind cumpărată anterior de la compania rusă Gazprom, care, în iunie, a oprit complet livrările de gaze către teritoriul ucrainean din cauza unor dispute legate de preţ şi datoriile Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close