Antena 3 CNN Economic Biz News Rusia şi Franţa analizează în comun cauzele crizei financiare

Rusia şi Franţa analizează în comun cauzele crizei financiare

Rusia şi Franţa analizează în comun cauzele crizei financiare
21 Iun 2010   •   05:17

Rusia şi Franţa cred că este prea devreme pentru a se considera ca fiind calme tendinţele pozitive în economia mondială deoarece o serie de probleme cheie care au condus la criza mondială nu au fost rezolvate, arăta preşedintele rus.

 

"Am vorbit despre modul de coordonare al poziţiilor noastre în Canada [summiturile G8 şi G20 din iunie ]. Am plecat de la premiza că nu putem să ne calmăm încă, trebuie să ne mişcăm," declara Dmitri Medvedev după discuţii cu omologul său francez Nicolas Sarkozy.

"Nu ne putem relaxa gândind că am depăşit criza şi totul în faţa noastră este liniştit şi clar," arăta acesta, adăugând că unele evenimente negative ar putea încă se se producă, deşi Europa şi-a revenit parţial din criză.

"Aceasta ne deplasează spre organizarea unui dialog în Europa ... şi coordonarea poziţiilor. Suntem convinşi că Rusia şi Franţa vor avea o poziţie activă la G20," sublinia Medvedev .

"Vom apăra ideea reformării instituţiilor financiare internaţionale. Am făcut ceva, dar departe de la fi făcut totul" .

Sarkozy arăta că: "probabil, nu avem 100% poziţii similare cu privire la taxare şi bănci, dar avem o strategie comună. Trebuie să învăţăm din lecţia crizei."

Medvedev arăta, sâmbătă, la Forumul Economic din Sankt Petersburg că Rusioa este preocupată de fluctuaţia ratei de schimb a euro şi speră ca moneda europeană se va stabiliza curând.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close