Antena 3 CNN Economic Biz News Rusia va primi cea mai grea lovitură din partea SUA. Americanii vor ajunge cel mai mare producător de petrol în 2015

Rusia va primi cea mai grea lovitură din partea SUA. Americanii vor ajunge cel mai mare producător de petrol în 2015

Rusia va primi cea mai grea lovitură din partea SUA. Americanii vor ajunge cel mai mare producător de petrol în 2015
de O.P.    |    13 Noi 2013   •   07:53
Rusia s-a bucurat până acum de un titlu râvnit de foarte multe ţări: era pe primul loc în ceea ce priveşte producţia de petrol, însă acest lucru se va schimba din 2015, când SUA vor deveni numărul unu la acest capitol, spun analiştii economici.

Mai mult, se preconizează că în următoarele două decenii America va fi independentă din punct de vedere energetic şi asta pentru că au exploatat zăcămintele de şist, scrie Bloomberg.

"Statele Unite se îndreaptă spre acoperirea necesarului energetic din resurse interne. Iar până în 2035 putem vorbi de o independenţă aproape de 100%. Asta nu înseamna că lumea se iîdreaptă spre o nouă eră a abundenţei de petrol", scrie în raportul publicat de Agenţia Internaţională a Energiei.
 
Creşterea producţiei survenită în urma exploatărilor de şist ajută America să atingă cel mai înalt nivel de independenţă energetică din ultimele două decenii. Astfel, cel mai puternic stat din lume nu va mai fi afectat de turbulenţele din Africa sau Orientul Mijlociu, scrie Bloomberg.
 
În anul 2015, Rusia va fi depăşită de SUA datorită exploatărilor gazelor de şist din Dakota de Nord şi Texas.
 


 

×
Subiecte în articol: petrol Gaze de sist
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close