Antena 3 Economic Biz News Ruşii, cei mai necinstiţi afacerişti, conform unui raport Transparency International

Ruşii, cei mai necinstiţi afacerişti, conform unui raport Transparency International

02 Noi 2011   •   12:28
Ruşii, cei mai necinstiţi afacerişti, conform unui raport Transparency International

Companiile din China şi Rusia sunt cele mai tentate să folosească mita pentru a-şi asigura contracte în străinătate, se arată într-un raport Transparency International. Cele două ţări se află pe ultimele locuri pe o listă formată din cele mai mari 28 de economii ale lumii.

Firmele din Olanda şi Elveţia sunt cele mai puţin probabile să ofere şpagă, urmate îndeaproape de Belgia, Germania şi Japonia. Statele Unite ale Americii s-au plasat pe locul zece.

Sondajul a fost efectuat pe 3.000 de directori din zona afacerilor, care au fost întrebaţi cât de des firmele străine au încercat să îi mituiască. Nicio ţară nu a fost ieşit cu reputaţia nepătată.

Raportul a cerut măsuri internaţionale pentru a condamna companiile care oferă mită în ţările străine. "Guvernele G20 trebuie să trateze urgent această problemă a mitei externe", a declarat Huguette Labelle, directorul Transparency International.

Rusia, care a ieşit pe ultimul loc în acest raport, este văzută de către TI ca fiind un caz provocator. "Din păcate, nu există nicio fărâmă de integritate în viaţa publică sau de afaceri din Rusia", a explict directorul TI din Rusia, Elena Panfilova.

Iată ţările cele mai puţin mituitoare:
1. Olanda, Elveţia
3. Belgia
4. Germania, Japonia
6. Australia, Canada
8. Singapore, Marea Britanie
10. SUA

Şi ţările cele mai mituitoare:
1. Rusia
2. China
3. Mexic
4. Indonezia
5. Argentina, Emiratele Arabe Unite
7. Arabia Saudită

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close