Antena 3 CNN Economic Biz News S-a dat startul la reducerile de iarnă. Românii preferă, însă, shopping-ul în afara ţării

S-a dat startul la reducerile de iarnă. Românii preferă, însă, shopping-ul în afara ţării

S-a dat startul la reducerile de iarnă. Românii preferă, însă, shopping-ul în afara ţării
15 Ian 2010   •   19:43

De vineri s-a dat startul la reduceri, oficial. Neoficial, magazinele au scăzut preţurile de câteva zile. Însă sezonul este umbrit de criză. Cu toate că patronii magazinelor au afişat reduceri de până la 70%, românii spun că este mai rantabil să meargă la shopping în afara graniţelor.

Magazinele încearcă să-şi atragă clienţii cu promoţii care de care mai tentante. Startul reducerilor s-a dat încă de la sfarşitul lunii decembrie şi va mai dura cel puţin două luni. Comercianţii au redus preţul la unele produse cu până la 70% în speranţa că promoţiile le vor trage atenţia cumpărătorilor.


Autoritatea Naţionaţă pentru Protecţia Consumatorilor recomandă însă atenţie maximă la cumpărături. Potrivit acestora, comercianţii sunt obligaţi să afişeze atât preţul nou cât şi pe cel vechi.

Chiar dacă vitrinele sunt pline de promoţii, mulţi dintre români nu sunt prea impresionaţi de ele. Pe de o parte din lipsa banilor iar pe de altă parte oamenii spun că reducerile de la noi din ţară nu se compară nici pe departe cu cele din străinătate.

Românii care au bani de cumpărături aleg marile oraşe europene pentru a profita de reduceri... Milano, Paris, Viena sau Marea Britanie. Aici, discounturile sunt de până la 80% din valoarea preţului.

An de criză sau nu, cert este că marile firme au vrut să se asigure că îşi promovează reducerile prin orice modalitate. Aşa se face că cei care nu au timp să meargă prin magazine pot intra direct pe site-urile firmelor şi pot comanda produsele online, la preţuri promoţionale.

REDUCERI INTERNAŢIONALE

Milano, Italia - reduceri între 20 şi 40%
Paris, Franţa - reduceri între 20 şi 80%
Pandorf, Austria - reduceri între 30 şi 70%

Sezonul reducerilor de iarnă se încheie pe 15 aprilie iar următorul începe pe 15 august.


Antena 3


×
Subiecte în articol: reduceri haine
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close