Antena 3 CNN Economic Biz News S-a dat startul oficial al programului "Rabla" pentru 2010

S-a dat startul oficial al programului "Rabla" pentru 2010

S-a dat startul oficial al programului "Rabla" pentru 2010
18 Feb 2010   •   14:36


Programul "Rabla" pentru 2010 a fost lansat, oficial, joi. În program sunt incluse şi persoanele juridice, în vreme ce prima rămâne 3.800 de lei. Cu toate acestea, la dealer se poate merge cu maxim trei tichete.

Relansarea programului Rabla va duce, în opinia premierului Emil Boc, la scoaterea din circulaţie a cel puţin 60.000 maşini uzate. Aceasta în condiţiile în care în 2009, din cauza crizei, numărul autovehiculelor casate a scăzut la jumătate faţă de nivelul anticipat.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, speră ca programul Rabla să fie unul reuşit şi a dat asigurări că, în ciuda mai multor informaţii apărute în presă, tichetele valorice acordate pentru maşinile casate sunt imposibil de falsificat.

Noul program Rabla din acest an îi mulţumeşte şi pe producătorii şi importatorii de autoturisme.

Startul progarmului Rabla a dus deja la formarea de cozi în faţa firmelor de colectare a fierului vechi. Un exemplu este cel al clujenilor dornici să scape de maşinile vechi. Cei care vin sa-si predea masinile vechi au nevoie de buletin, talon, şi cartea de identitate.

Pentru acest an, suma alocată programului Rabla este de 228 de milioane de lei. Spre deosebire de alţi ani, în program sunt incluse şi persoanele juridice, iar primele de casare vor fi înlocuite de tichete, fiecare în valoare de 3.800 de lei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: program
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close