Antena 3 CNN Economic Biz News S&P a retrogradat ratingul Bucureştiului şi l-a retras din lipsa informaţiilor necesare evaluării

S&P a retrogradat ratingul Bucureştiului şi l-a retras din lipsa informaţiilor necesare evaluării

S&P a retrogradat ratingul Bucureştiului şi l-a retras din lipsa informaţiilor necesare evaluării
Sursa foto: Foto: Jurnalul.ro
20 Mar 2012   •   19:24

Standard&Poor's a retrogradat ratingul Primăriei Bucureştiului de la BB+ la BB, din cauza incertitudinilor privind răscumpărarea unor obligaţiuni de 500 milioane euro cu maturitate în 2015, iar apoi a retras calificativul ca urmare a informaţiilor insuficiente necesare evaluării, informează Mediafax.
   
Decizia de retrogradare reflectă incertitudinile referitoare la necesarul mare de refinanţare şi expunerea la datorii în valută, determinate de obligaţiunile de 500 de milioane de euro, precum şi cele privind viitoarele politici ale municipalităţii în domeniul datoriilor şi lichidităţilor, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
   
Ratingul, cu perspectivă negativă, este constrâns totodată de cadrul instituţional dezechilibrat şi de situaţia lichidităţilor, considerate reduse.
   
Calificativul Primăriei Bucureştiului este susţinut de poziţia de centru administrativ, financiar şi economic al României şi de surplusul ridicat al bugetului operaţional.
     
S&P a precizat că a retras ratingul din motive contractuale, care au condus la informaţii insuficiente pentru realizarea evaluării acestuia.
   

×
Subiecte în articol: Primăria Bucureşti
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close