Antena 3 CNN Economic Biz News Salarii de 6.000 de euro pe lună la Fondul Proprietatea

Salarii de 6.000 de euro pe lună la Fondul Proprietatea

Salarii de 6.000 de euro pe lună la Fondul Proprietatea
Sursa foto: fondul proprietatea
31 Mar 2009   •   13:07

În timp ce medicii negociază de zor pentru venituri mai ridicate şi pentru susţinerea financiară a sistemului medical, la una dintre agenţiile guvernamentale se propun salarii de lux, de peste 6.000 de euro. La un simplu calcul, un angajat câştigă lunar în medie din salariu şi indemnizaţii aproape 27.000 de mii de lei. Este o situaţie obişnuită pentru Fondul Proprietatea, care an de an a acordat salariaţilor remuneraţii de mii de euro.

Un angajat la Fondul Proprietatea, are un câştig lunar mediu de 6.150 de euro, scrie Jurnalul Naţional.

Conform proiectului de buget propus de conducerea Fondului Proprietatea, cheltuielile brute cu personalul şi administratorii au ajuns la peste 7.300.000 lei în acest an.
Potrivit documentului, această sumă se împarte la 23 de oameni, dintre care 13 sunt salariaţi ai societăţii, trei membri ai directoratului şi şapte membri ai Consiliului de Supraveghere. Media ajunge astfel la peste 317.000 de lei pe fiecare persoană într-un an. Calculând lunar, venitul mediu pentru un angajat ajunge la aproape 27.000 lei . Proiectul de buget va fi dezbătut pe 27 aprilie de către adunarea generală a acţionarilor.

Nu e prima dată când salariile de la fondul proprietatea, intră în atenţia opiniei publice. Anul trecut, în urma presiunilor făcute de Agenţia Naţională de Integritate, Daniela Lulache, actualul director al fondului, a fost obligată să îşi facă publică averea. Aşa s-a aflat că în 2007, pe când era doar director adjunct, ea a primit 220.000 de lei de la stat. În 2007, venitul mediu al unui angajat la Fondul Proprietatea era de 4.700 de euro.

Antena3

×
Subiecte în articol: Fondul Proprietatea
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close