Antena 3 CNN Economic Biz News Salarii de peste 4.000 euro la instituţiile europene. Cum se pot angaja românii

Salarii de peste 4.000 euro la instituţiile europene. Cum se pot angaja românii

Salarii de peste 4.000 euro la instituţiile europene. Cum se pot angaja românii
Sursa foto: Foto: hirecoderwith600usd.com
de M.Z.    |    26 Ian 2012   •   20:50

Din martie, şi românii pot avea salarii motivante, începând de la peste 4.000 de euro, dacă sunt admişi la joburile disponibile din instituţiile europene. Ei trebuie să aplice CV-uri de angajare pentru posturile de funcţionari puse la dispoziţie de Oficiul european pentru selecţia personalului (EPSO), informează Agerpres.

În prima etapă, vor fi scoase la concurs circa 300 de posturi, care vizează toate instituţiile europene.

Pentru a ajunge să lucreze pentru o instituţie europeană, candidaţii trebuie să îşi creeze un cont pe site-ul www.epso.eu, să se înscrie la categoriile pe care le vizează, iar apoi să parcurgă două etape majore.

Prima etapă, eliminatorie, este cea de preselecţie, în care candidaţii susţin un test on-line structurat în patru tipuri de verificări prin care sunt testate abilităţile de vorbire, de raţionament numeric şi abstract, dar şi modalitatea prin care se rezolvă o anumită situaţie dată.

A doua etapă constă într-un interviu la Bruxelles, într-un centru de evaluare, unde candidaţii sunt supuşi altor testări. Acolo se evaluează capacitatea de a lucra în echipă, cea de analiză, de sinteză, dar şi abilităţile de comunicare.

Salariile sunt motivante, acestea începând de la peste 4.000 euro. Studiile superioare absolvite şi experienţa profesională anterioară sunt şi acestea criterii pe care angajatorii europeni le iau în considerare, însă există posturi şi pentru proaspeţi absolvenţi, dându-le astfel şansa de a porni în carieră.

În prezent, aproximativ 2.000 de români lucrează ca funcţionari europeni la Bruxelles.



×
Subiecte în articol: romani salarii joburi CV
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close