Antena 3 CNN Economic Biz News Salarii fabuloase de criză: Află cât au câştigat un consultant şi un instalator în 2009

Salarii fabuloase de criză: Află cât au câştigat un consultant şi un instalator în 2009

Salarii fabuloase de criză: Află cât au câştigat un consultant şi un instalator în 2009
Sursa foto: criza
14 Apr 2010   •   11:34

În plină criză, există domenii în care veniturile plătite pe cartea de muncă sunt de-a dreptul fabuloase. Se întâmplă, spre exemplu, în consultanţă, ramură neatinsă deocamdată de efectele crizei. Bine o duc şi salariaţii din domeniul in­ter­me­die­ri­lor în comerţul cu com­bus­ti­bil care ajung la profituri incredibile, scriu jurnaliştii de la Financiarul.

Consultanţa se află pentru al treilea an consecitiv în topul activităţilor unde se primesc cele mai mari salarii, conform Direcţiei Generale a Fi­nan ţelor Publice a Mu­ni­cipiului Bucureşti. Numai anul trecut, un angajat a reuşit să obţină profituri de peste 570.000 de euro, în timp ce un altul a încasat aproximativ 400.000 de euro.

Astfel, în domeniul consultanţei salariul mediu a fost anul trecut de 445 de euro, potrivit ziarului Financiarul.

Pe un loc mai jos se află salariaţii din domeniul in­ter­me­die­ri­lor în comerţul cu com­bus­ti­bil. Un angajat al companiei de profil poate câştiga peste 333.000 anual. Acesta este urmat de angajaţii din zona serviciilor în afaceri, care pot încasa anual şi 300.000 de euro.

Şi în domeniul instalaţiilor electrice se câştigă bine pe timp de criză. Venitul net anual al unui lucrător a fost anul trecut de aproape 230.000 de euro.

În urmă cu trei ani, clasamentul arăta cu totul altfel. Astfel, ultimele trei locuri din top 5 erau ocupate de angajaţi din domenii precum fa­bri­carea de maşini automate şi de pre­lu­cra­re a datelor. Un an mai târ­ziu, toate aceste domenii au fost înlocuite cu ac­ti­vităţi de editare a ziarelor şi IT.

Salariile de top au reuşit să aducă statului român 1,5 milioane de euro, bani proveniţi din impozite şi taxe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: salarii
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close