Antena 3 CNN Economic Biz News Salariile angajaţilor din companiile de stat neprofitabile ar putea fi reduse

Salariile angajaţilor din companiile de stat neprofitabile ar putea fi reduse

Salariile angajaţilor din companiile de stat neprofitabile ar putea fi reduse
Sursa foto: companii de stat
26 Mai 2010   •   15:01

Salariaţii din companiile de stat ar putea pierde şi ei din venitul lunar. Cel puţin aşa susţine premeirul Emil Boc care anunţă că, deşi diminuările de salarii pentru angajaţii din companiile de stat nu au fost amintite în scrisoarea trimisă către FMI, şi aici vor fi făcute evaluări de personal şi s-ar putea recurge la disponibilizări şi tăieri de salarii în cazul în care companiile nu sunt profitabile.

La începutul lunii mai, Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor, anunţa că Guvernul ia în calcul ca angajaţii din companiile la care statul este acţionar majoritar, cu un anumit nivel de venit, să plătească o taxă de solidaritate.

"S-a discutat despre entităţile care sunt plătite din buget. În cazul acestor entităţi economice, eventual poate fi vorba despre o taxă de solidaritate, care oricum se va aplica tuturor celor cu venituri peste un anumit nivel", anunţa Vlădescu.

Totodată, premierul spunea că de reducerea de 25% nu vor scăpa nici salariaţii din companiile de stat.

"În legătură cu propunerile care viezează reducerea drepturilor salariale cu 25%, vreau să fie foarte clar că această reducere cu 25% se va aplica şi salariaţilor de la companiile şi societăţile naţionale unde statul are capital majoritar sau integral de stat, inclusiv Eximbank, CEC Bank şi alte companii sau societăţi unde statul, într-o formă sau alta, este acţionar majoritar sau cu capital integral de stat. În conţinutul legii pe care o vom pregăti inclusiv la aceştia se va aplica reducerea de 25% a fondului de salarii aferent, în modalităţile pe care le vom decide în cadrul legii, pentru că nu putem să ne restrângem doar la bugetari, deoarece şi aceştia beneficiază de sprijinul statului şi sunt tot salariaţi ai statului într-o formă sau alta", spunea Emil Boc.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: companii de stat salarii
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close