Antena 3 CNN Economic Biz News Salariile bugetarilor ar putea creşte cu 12-14%, anul viitor (VIDEO)

Salariile bugetarilor ar putea creşte cu 12-14%, anul viitor (VIDEO)

Salariile bugetarilor ar putea creşte cu 12-14%, anul viitor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Sep 2010   •   11:31

Salariile tuturor bugetarilor ar putea creşte anul viitor cu 12-14  procente. Creşterea ar urma să fie aplicată tuturor bugetarilor şi nu diferenţiat, aşa cum propusese Ministerul Finanţelor în discuţiile cu sindicatele.

În plus, FMI a aprobat revizuirea acordului cu România şi eliberarea celei de-a şasea tranşe a împrumutului, în valoare de peste 900 de milioane de euro. Discuţiile în legătură cu un nou împrumut pe care FMI ar putea să-l acorde ţării noastre încep luna viitoare.

Sindicaliştii nu vor renunţa la proteste, chiar dacă guvernanţii anunţă măriri de salariu. Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu spune că propunerea este ca mărirea de 14% să se aplice la salariul din decembrie 2010, cel tăiat cu 25% şi nu la cel din decembrie 2009, pentru ca măririle să fie cât mai mici.

Analistul economic Ilie Şerbănescu consideră că anunţul Guvernului Boc a venit în urma sugestiilor făcute de către oficialii Fondului Monetar Internaţional.

Majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu până la 14% ar putea fi mai mică dacă Guvernul acceptă propunerea sindicatelor de creare a unui fond pentru plata orelor suplimentare.



Antena 3

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close