Antena 3 Economic Biz News Salariul mediu net, în creştere în septembrie faţă de luna precedentă

Salariul mediu net, în creştere în septembrie faţă de luna precedentă

de M.Z.    |    04 Noi 2011   •   16:12
Salariul mediu net, în creştere în septembrie faţă de luna precedentă
Sursa foto: Foto: www.stocks-for-beginners.com
 
Veniturile românilor au crescut uşor în luna septembrie, cu 0,6% faţă de luna august. Astfel că salarial mediu net a ajuns la 1.464 lei. O explicaţie ar fi că la final de vară au fost acordate prime de vacanţă, dar şi prime trimestriale.

Cele mai mari creşteri ale salariului net s-au înregistrat la angajaţii din extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, unde venitul net a ajuns la 4.027 lei, cu 27% mai mare faţă de luna august. Aceştia sunt urmaţi de angajaţii din industria extracţiei de minereuri metalifere, unde creşterea a fost de până la 20 de procente.

La popul opus, se situează salariile din industria hotelieră şi a restaurantelor, care au atins valoarea de 866 lei, în septembrie. Scăderi de salariu au avut şi angajaţii din industria cinematografiei, dar şi cei din metalurgie.  

Evoluţia salariilor a fost influenţată şi de rata inflaţiei. Ţara noastră a înregistrat, în luna septembrie a acestui an, o inflatie de 3,5%, cu 0,8% peste nivelul din august şi cu 1% faţă de rata anuală înregistrată în perioada similară din 2010.
 
Get Adobe Flash player

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close