Antena 3 CNN Economic Biz News Salariul minim la Metrorex, 1.300 de lei. Aflaţi cât câştigă greviştii de la metrou

Salariul minim la Metrorex, 1.300 de lei. Aflaţi cât câştigă greviştii de la metrou

Salariul minim la Metrorex, 1.300 de lei. Aflaţi cât câştigă greviştii de la metrou
Sursa foto: metrorex
20 Noi 2009   •   08:36

Cele mai mic venit net în cadrul Metrorex este cel al unui curier, care primeşte lunar circa 1.300 de lei. La polul opus este directorul general adjunct, care câştigă aproximativ 5.800 de lei lunar. capital.ro a intrat în posesia unui stat de plată care atestă faptul că o casieră de la metrou merge acasă lunar cu circa 1.900 de lei în buzunar, scrie Capital.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, veniturile nete ale angajaţilor companiei sunt constituie din salariu tarifar potrivit grilei de salarizare şi o serie de sporuri, ţinând cont de activitatea desfăşurată.

?La salariile tarifare de bază se adaugă aproape 60% - 70% sporuri?, a menţionat Gheorghe Udrişte. Prin urmare, veniturile medii brute lunare ale angajaţilor Metrorex au ajuns în acest an la circa 3.600 de lei, iar veniturile nete la 2.600 de lei lunar.

Dacă nivelul minim e cel al curierului şi cel mai înalt e al directorului general adjunct, puţin sub medie se află un casier şi peste medie un mecanic de tren.

De fapt, un casier care lucrează de 3 ani la Metrorex câştigă net 1.800-1.900 de lei. Angajatul are diplomă de liceu şi studii de specialitate.

?Cursurile de specialitate sunt în contabilitate şi în domeniul financiar. Nu e suficientă diploma de liceu?, spune directorul general al Metrorex.

În cazul unui mecanic de tren cu aceeaşi vechime, venitul net lunar atinge aproape 2.900-3.000 de lei. Mecanicul necesită studii medii şi cursuri de specialitate.

?Mecanicii de tren se situează în partea de sus a grilei de salarizare şi, de aceea, câştigă aproape dublu decât casierii?, a adăugat Gheorghe Udrişte.

Institutului Naţional de Statistică (INS) anunţa că salariul mediu net la nivel naţional a ajuns 1.359 lei, asemănător cu cel mai mic venit net al unui angajat de la Metrorex.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Metrorex metrou grevă
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close