Antena 3 CNN Economic Biz News Sancţiune istorică în Anglia. Banca în care regina îşi ţine banii, amendată pentru spălare de bani

Sancţiune istorică în Anglia. Banca în care regina îşi ţine banii, amendată pentru spălare de bani

Sancţiune istorică în Anglia. Banca în care regina îşi ţine banii, amendată pentru spălare de bani
Sursa foto: Foto: The Telegraph
de O.P.    |    29 Mar 2012   •   13:01

Coutts, banca de lux în care regina Elisabeta a II-a îşi ţine banii, a fost amendată de Autoritatea pentru Servicii Financiare deoarece banca a ascuns anumite activităţi pe o perioadă de trei ani.

În Marea Britanie există mai multe reguli care se impun băncilor şi care le obligă să fie transparente în tranzacţii atunci când persoane publice şi politice îşi ţin banii în conturile lor.

În aceste situaţii banca are îndatorirea să verifice provenienţa banilor, în caz contrat banca ar putea fi acuzată că a intermediat acţiunea de spălare de bani.

Autoritatea pentru Servicii Financiare a constatat ca divizia bancara Coutts nu a efectuat astfel de controale asupra unor clienţi şi nu au fost analizate relaţiile cu aceştia în mod corespunzator.

"Modul în care s-a comportat această bancă a scăzut cu mult sub standardele aşteptate, iar mărimea sancţiunii financiare arată cât de serios privim eşecurile ei", a declarat Tracey McDermott.

Banca a fost amendată cu 8,75 milioane de lire sterline, scrie The Guardian.


×
Subiecte în articol: sanctiuni
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close