Antena 3 CNN Economic Biz News Sărbători de iarnă mai sărace pentru jumătate din români

Sărbători de iarnă mai sărace pentru jumătate din români

Sărbători de iarnă mai sărace pentru jumătate din români
Sursa foto: sarbatori
02 Dec 2009   •   13:02

Peste 50% dintre românii care locuiesc în mediul urban vor cheltui mai puţini bani pentru sărbătorile de iarnă din acest an, comparativ cu 2008, bugetul acestora fiind afectat de criza financiară, conform datelor celui mai recent studiu de piaţă realizat de Mednet Marketing Research Center, citat de Mediafax.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru Bucureşti şi oraşele cu peste 100.000 locuitori, între 16 şi 23 noiembrie 2009.

Actuala criză financiară afectează şi sărbătorile de iarnă ale românilor, bugetul mediu alocat pentru Crăciun şi Revelion fiind ajungând la 1.523 lei, despre care respondenţii spun că este mai mică decât cea de anul trecut.

Pentru produse alimentare ocazionate de sărbătorile de iarnă,românii vor să cheltuie în medie 556,13 lei, pentru 47,6% dintre persoanele intervievate această sumă fiind mai mică faţă de cea alocată anul trecut pentru această categorie de cheltuieli.

Produsele nealimentare specifice sărbătorilor de iarnă (brad, ornamente, îmbrăcăminte, încălţăminte) au o pondere mai mică în bugetul de cheltuieli. Orăşenii alocă în medie 321,09 lei acestei categorii de produse. Ca şi în cazul celorlalte tipuri de cheltuieli, faţă de anul trecut, bugetul alocat este mai mic pentru 45,3% dintre respondenţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sarbatori de iarna
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close