Antena 3 CNN Economic Biz News Sarkozy acuză ?finanţiştii anglo-saxoni? de zvonurile despre căsnicia sa

Sarkozy acuză ?finanţiştii anglo-saxoni? de zvonurile despre căsnicia sa

Sarkozy acuză ?finanţiştii anglo-saxoni? de zvonurile despre căsnicia sa
Sursa foto: sarkozy brown
07 Apr 2010   •   20:56

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a acuzat finanţiştii britanici şi pe cei germani că fac parte din complotul menit a destabiliza economia ţări sale prin răspândirea zvonurilor că mariajul său este în criză.
Liderul de la Paris ar mai fi susţinut că ?finanţişti anglo-saxoni? ar fi început bârfele că el şi soţia sa Carla Bruni ar avea aventuri.
Comentariile purtătorului său de cuvânt au venit după ce fostul ministru al Justiţiei Rachida Dati a negat vehement că ea ar fi în spatele zvonurilor că preşedintele şi soţia sa ar avea amanţi.
Declaraţia vine după lansarea unei anchete oficiale a cazului, cei vinovaţi riscând închisoarea.
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui , Pierre Charon, a cerut ' o campanie a terorii' contra celor ce au lansat zvonul, ce a apărut prima dată pe Twitter apoi în toată presa din Europa.
Palatul Elyseé pare convins că zvonul a plecat de pe pieţele financiare dominare de anglo-saxoni, ca parte a unei conspiraţii de a specula contra datoriei franceze.

?Vom descoperi dacă este vorba de un complot organizat ce implică mişcări financiare. Faptul că aceste zvonuri au fost răspândite în ziare din Marea Britanie şi Germania şi Elveţia ne face să ne gândim la o conspiraţie în timp ce Franţa se pregăteşte să preia preşedinţia G20 în 2011?, declara Charon.
Carla Bruni este acuzată că ar avea o relaţia cu starul pop Benjamin Biolay iar Nicolas Sarkozy cu ministrul mediului Chantal Jouanno.
Cei responsavili pentru aceste bârfe vor fi ?vânaţi şi pedepsiţi?, a subliniat Charon, care a anunţat demararea unei anchete de către poliţie şi serviciile secrete.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: servicii secrete
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close