x close

Şase zone din România figurează pe lista celor mai sărace 20 de regiuni din UE

de Antena3.ro    |    24 Feb 2011   •   15:45
Şase zone din România figurează pe lista celor mai sărace 20 de regiuni din UE 429 Foto: Intact Images

Aproape toată ţara, cu excepţia zonei Bucureşti - Ilfov, este prezentă în topul celor mai sărace 20 de regiuni din Uniunea Europeană, conform unui comunicat de la Eurostat, informează Mediafax. România continuă să fie cea mai săracă ţară UE după Bulgaria.
 
Regiunea  de nord-est a României, respectiv judeţele Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, sunt pe locul al doilea ca şi sărăcie la nivelul Uniunii, după regiunea Severozapaden din Bulgaria, care este pe primul loc, cu un PIB de 28% din media comunitară la nivelul anului 2008, calculat la paritatea puterii de cumpărare.

Tot în topul sărăciei găsim şi Sud -Vestul Olteniei, părţile de Sud-Est şi de Nord -Vest ale ţării. Cele mai bogate judeţe din România sunt Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Cea mai bogată regiune din Europa este cartierul financiar al Londrei, unde puterea de cumpărare reprezintă 343% faţă de media UE, urmată de Louxembourg şi Bruxelles.

Cel mai bogat oraş dintr-un fost stat comunist este Praga, ocupând locul al şaselea la nivelul Uniunii Europene, cu o putere de cumpărare superioară Stockholmului şi Vienei.

Citeşte mai multe despre:

Bulgaria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati