Antena 3 CNN Economic Biz News Scandal imobiliar la în centrul Timişoarei

Scandal imobiliar la în centrul Timişoarei

Scandal imobiliar la în centrul Timişoarei
05 Feb 2007   •   19:55

Mare scandal la Timişoara unde prefectul a sărit oficial la gâtul primarului Gheorghe Ciuhandu, care a vrut să concesioneze un sfert din subsolul Pieţei Operei pentru 175 de mii de euro. Mai diplomat din fire, prefectul Ovidiu Drăgănescu a dat vina pe firma de evaluare cu care lucrează primăria şi care, spune tot prefectul, a mai scos la un sfert din preţ şi alte imobile proprietate publică. La cum se mişcă piaţa imobiliară e destul de simplu de făcut un mişmaş, cu condiţia ca evaluatorul să îşi ia partea. Cei de la primărie susţin că n-ar fi obţinut nici 175 de mii de euro dacă n-ar fi negociat la sânge.

Numai că prefectului îi miroase urât afacerea, mai ales că este vorba de Piaţa Operei, adică exact de centru Timişoarei. Iar în materie de imobiliare, Timişoara este chiar mai scumpă decât Bucureştiul. Firma care a făcut evaluarea se numeşte Consultim şi are autorizaţie de la Asociaţia Evaluatorilor. De această firmă primăria lui Ciuhandu s-a mai folosit o dată pentru a vinde un imobil. Prefectul susţine că după ce l-au vândut cu 270 de mii de euro, el a văzut anunţuri imobiliare în care respectivul imobil era scos la vbânzare cu 1,7 milioane de euro. De şase ori preţul obţinut de primărie.

Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, declară că va înştiinţa Agenţia Naţională a Evaluatorilor despre faptele firmei autorizate de aceasta. El consideră că a descoperit un alt mod de a fura statul, căci marile tunuri imobiliare n-ar fi posibile fără ajutorul celor care ar trebui să stabilească preţul corect. Săptămâna trecută, primarul Aradului, Gheorge Falcă, a fost învinuit oficial de către Departamentul Naţional Anicorupţie de luare de mită şi abuz în serviciu după ce a facilitat unei firme care sponsorizase campania PD, cumpărea unui spaţiu de cinci hectare la un preţ de trei ori mai mic, prejudiciind comunitatea locală cu aproximativ un milion de euro.

BizBazar

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close