Antena 3 CNN Economic Biz News Scandal uriaş pe piaţa bancară. Ministerul Finanțelor infirmă zvonul lansat de un liberal privind o taxă specială pe activele bancare

Scandal uriaş pe piaţa bancară. Ministerul Finanțelor infirmă zvonul lansat de un liberal privind o taxă specială pe activele bancare

Scandal uriaş pe piaţa bancară. Ministerul Finanțelor infirmă zvonul lansat de un liberal privind o taxă specială pe activele bancare
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Sep 2017   •   15:10

Scandal uriaş pe piaţa bancară şi acuzaţii de manipulare a bursei, ca urmare a unui anunţ făcut de senatorul liberal Florin Câţu. Acesta a susţinut că Guvernul ar pregăti o taxă specială pe activele bancare de 0,5%, zvon infirmat însă rapid de Ministerul Finanţelor Publice.

Oficialii ministerului afirmă că nu există o astfel de intenţie nici măcar la nivelul grupurilor de lucru din instituţie.

Totuşi, anunţul lui Câţu a avut un impact rapid pe bursă. Acţiunile celor două bănci listate au scăzut ieri cu mai bine de 3 procente.

Mai multe surse din sistemul bancar, citate de money.ro, vorbesc despre o posibilă încercare de manipulare a bursei, ca urmare a anunţului făcut de senatorul liberal.

Avocatul Gheorghe Piperea, consilier guvernamental în Cabinetul Tudose, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că senatorul PNL Florin Câțu ar trebui să fie mai prudent atunci când face afirmații pe teme bancare, comentând impactul pe piață al acestora.

Piperea a explicat, la Antena 3, ce înseamnă o astfel de taxă specială pe activele băncii și a arătat că introducerea acesteia nu se poate face de pe o zi pe alta, căci este o decizie politică extrem de importantă. Potrivit lui Piperea, Ungaria a introdus o astfel de taxă, însă decizia luată de guvernul de la Budapesta a fost una foarte bine gândită și îndelung dezbătută.

×
Parteneri
Mii de angajați români vor primi bani în plus la salariu!
x close