Antena 3 CNN Economic Biz News Scenariul dramatic se repetă. Marea Britanie a căzut din nou în prăpastia recesiunii. Datele l-au şocat pe Cameron

Scenariul dramatic se repetă. Marea Britanie a căzut din nou în prăpastia recesiunii. Datele l-au şocat pe Cameron

Scenariul dramatic se repetă. Marea Britanie a căzut din nou în prăpastia recesiunii. Datele l-au şocat pe Cameron
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
de O.P.    |    26 Apr 2012   •   06:10
Economia britanică a intrat din nou, oficial, în recesiune, după ce produsul intern brut a scăzut în două trimestre consecutive. Datele statistice au avut efectul unui duş rece pentru guvernul lui David Cameron, acuzat că sufocă relansarea economică. Premierul spune însă, că nu-şi va modifica politica întemeiată, ca în aproape toată Europa, pe austeritate.

În primul trimestru al acestui an, produsul intern brut al Marii Britanii s-a redus cu 0,2 la sută, după o scădere de 0,3 la sută în trimestrul precedent. Evoluţia, care nu era anticipată de economişti, se produce în cel mai nepotrivit moment pentru guvern: înaintea alegerilor locale de la 3 mai.

Marea Britanie reintră, astfel, în recesiune, din care ieşise cu greu la sfârşitul lui 2009. Guvernul este acuzat că a redus prea mult cheltuielile, în încercarea de a echilibra bugetul în viitorii cinci ani, şi, astfel, a anulat şansele de relansare a economiei.

Dar Cameron şi miniştrii săi afirmă că-şi vor continua politica, mai ales că deficitul bugetar rămâne mult mai ridicat decât al ţărilor din zona euro.


Opoziţia susţine, însă, că tocmai politica de austeritate a scufundat ţara, din nou, în recesiune, situaţie în care deficitul bugetar va fi şi mai greu de eliminat.

Analiştii nu văd niciun motiv de optimism pe termen scurt şi îşi pun speranţa doar în Jocurile Olimpice de la vară, pentru a mai înviora economia britanică.


 





×
Subiecte în articol: recesiune David Cameron
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close