Antena 3 CNN Economic Biz News Schimbarea de necrezut care arată puterea acestei ţări. Dintr-un sătuc de pescari a ajuns să fie unul din cele mai BOGATE oraşe din lume

Schimbarea de necrezut care arată puterea acestei ţări. Dintr-un sătuc de pescari a ajuns să fie unul din cele mai BOGATE oraşe din lume

Schimbarea de necrezut care arată puterea acestei ţări. Dintr-un sătuc de pescari a ajuns să fie unul din cele mai BOGATE oraşe din lume
de O.P.    |    17 Aug 2012   •   11:10

Este poate singura ţară din lume pentru care luxul s-a reinventat, dacă toate marile economii ale lumii au dat de fundul sacului, această ţară dovedeşte că sistemul pe care l-a dezvoltat până acum este aproape de neînvins de turbulenţele care vin de pe vechiul continent.

Probabil v-aţi dat deja seama că este vorba despre China, care a cunoscut în ultimele decenii o evoluţie uluitoare. În rândurile de mai jos ne vom opri atenţia asupra unuia din oraşele cu cea mai spectaculoasă evoluţie.

Dacă în urmă cu 33 de ani era un mic sat de pescari, acum oraşul Shenzhen este una din perlele lumii, în care PIB-ul pe cap de locuitor este ameţitor de mare.

Evoluţia acestui sătuc a început în 1979, atunci când Deng Xiaoping a băgat de seamă potenţialul uriaş pe care îl avea. Iar de atunci a început transformarea.

Acum este una din cele mai mari puteri industriale ale Chinei, totodată fiind o "perlă" a regiunii vizitată de milioane de turişti anual. În acest moment deţine numeroase recorduri mondiale, printre care se numără şi cea mai mare bază manufacturieră din lume.

Transformarea acestui oraş, în galeria foto de mai jos.



×
Subiecte în articol: cladiri infrastructura transformare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close