Antena 3 CNN Economic Biz News Schimbarea pe care românii nu o simt. Rata anuală a inflaţiei a înregistrat un nou minim istoric

Schimbarea pe care românii nu o simt. Rata anuală a inflaţiei a înregistrat un nou minim istoric

Schimbarea pe care românii nu o simt. Rata anuală a inflaţiei a înregistrat un nou minim istoric
Sursa foto: Foto: cruciality.wordpress.com
12 Mar 2012   •   10:52
Rata anuală a inflaţiei a coborât în februarie la 2,59%, atingând un nou minin istoric. Creşterea preţurilor de consum faţă de ianuarie a fost de 0,64%, în intervalul estimat de analişti, informează Mediafax. 

În comparaţie cu prima lună a anului, în februarie, preţurile mărfurilor alimentare şi nealimentare au crescut cu 1,2%, respectiv cu 0,4%, iar tarifele serviciilor au urcat cu 0,1%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Care sunt produsele cu cele mai mari scumpiri

Cele mai mare creşteri de preţuri la alimente au fost consemnate la ouă - cu 12,7%, legume şi conserve de legume (5,77%), categorie în care la cartofi creşterea a fost de 5,72%.

Fructele s-au scumpit cu 4,48%. Singurul produs al cărui preţ a scăzut faţă de ianaurie a fost mierea de albine.

În ceea ce priveşte mărfurile nealimentare s-au înregistrat creşteri, de până la 1%, la aproape toate categoriile - îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de uz casnic etc.

Cel mai multe s-au scumpit ţigările - 1,4%, iar singurele articole cu preţ mai mic decât în ianuarie au fost frigiderele şi congelatoarele.

În ianuarie, preţurile de consum au crescut cu 0,36%, în condiţiile unei uşoare ieftiniri a unor alimente de bază şi a tarifelor la energie termică, iar inflaţia anuală a continuat să scadă, atingând un nou minim istoric, 2,72%.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close