Antena 3 CNN Economic Biz News Se schimbă harta lumii. Ţările care vor înghiţi metru cu metru statele mici şi slabe

Se schimbă harta lumii. Ţările care vor înghiţi metru cu metru statele mici şi slabe

Se schimbă harta lumii. Ţările care vor înghiţi metru cu metru statele mici şi slabe
de O.P.    |    08 Mai 2012   •   10:56
Dacă grecii, atunci când au ajuns la fundul sacului, au început să scoată la vânzare insulele, acest model a fost preluat de zeci de ţări, care au început să îşi vândă milioane de hectare de teren către coloşii care profită de pe urma crizei.

Astfel, în ultimii 10 ani, mai bine de 200 de milioane de hectare de teren au ajuns pe mâna unor mari puteri economice sau companii private. Fruntaşă în acest top este India, care a cumpărat până în prezent 5.420.000 de hectare de teren, cea mai întinsă suprafaţă fiind achiziţionată din Indonezia - 1.983.000 de hectare.

Pe locul al doilea se situează China,  care a cumpărat 5.354.502 hectare, iar cea mai mare suprafaţă de teren a fost luată din Cambodgia.

Următoarea în top este SUA, care a cumpărat un total de 4.136.973 de hectare, cea mai mare suprafaţă fiind luată din Indonezia.

Malaezia pariază şi ea pe investiţiile pe timp de criză şi are în plus cu 3.397.607 şi Indonezia este din nou cea mai mare sursă de teren de vânzare.

Marea Britanie a luat cu banii jos 3.008.472 hectare, cea mai mare suprafaţă de teren fiind achiziţionată din Filipine, iar  Italia a luat 2.614.792 hectare cumparate, apelând tot la Indonezia pentru cea mai mare suprafaţă de teren cumpărată.





×
Subiecte în articol: investitii
Parteneri
Meteorologii au anunțat când vine căldura și scăpăm de ploi
x close