Antena 3 CNN Economic Biz News Sebastian Vlădescu: Există riscuri de noi măsuri de austeritate în România

Sebastian Vlădescu: Există riscuri de noi măsuri de austeritate în România

Sebastian Vlădescu: Există riscuri de noi măsuri de austeritate în România
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Oct 2011   •   23:53
În România pot apărea noi măsuri de austeritate, având în vedere că evoluţia economică nu mai este la fel de bună ca în ultima jumătate de an, a anunţat fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, miercuri seară, la Antena 3.

"Riscul de noi măsuri de austeritate există, pentru că evoluţia economică aşteptată pentru Europa şi pentru România nu mai este atât de bună pe cât era acum şase luni sau acum trei luni", a declarat Sebastian Vlădescu, în ediţia de miercuri a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

În plus, economistul a ţinut să adauge că ţara noastră riscă să înceapă o nouă etapă a crizei economice, motiv pentru care trebuie găsită "o soluţie europeană pentru ieşirea din criză".

În ceea ce priveşte impozitarea pensiilor, despre care a vorbit miercuri Eugen Rădulescu, un reprezentant din BNR, Vlădescu a clarificat situaţia.

"O bună parte din pensiile din România sunt impozitate dincolo de un plafon, aşadar, era vorba doar de reducerea plafonului de la care sunt impozitate. Nu există un plan astăzi în acest sens, însă riscul există", a conchis fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Astăzi, Eugen Rădulescu, un reprezentant al BNR, a declarat la o televiziune de ştiri că toate pensiile ar trebui impozitate şi 30% din bugetari ar trebui daţi afară în următorii 3-4 ani.

După numai câteva ore, purtătorul de cuvânt al instituţiei bancare, Mugur Şteţ, a precizat la Antena 3 că declaraţia lui Rădulescu a fost făcută în nume personal, şi nu în numele băncii, el neavând mandat de la instituţie.
 




×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close