Antena 3 CNN Economic Biz News Sebastian Vlădescu: Guvernul va restructura în acest an oricâte posturi va fi necesar

Sebastian Vlădescu: Guvernul va restructura în acest an oricâte posturi va fi necesar

Sebastian Vlădescu: Guvernul va restructura în acest an oricâte posturi va fi necesar
02 Mai 2010   •   16:24

Guvernul va restructura în acest an oricâte posturi va fi necesar pentru ca sistemul să funcţioneze eficient anunţă ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Dacă România respectă recomandările făcute de FMI, nu există riscul de a întrerupe acordul cu instituţia internaţională, însă ministrul de Finanţe avertizează că discuţiile nu vor fi deloc uşoare în perioada următoare.

Ministrul Finanţelor nu are deloc veşti bune pentru angajaţii din sistemul bugetar. "Vom restructura câte posturi va fi necesar, pentru ca sistemul să funcţioneze eficient. Nu-mi este frică să anunţ un număr de posturi. A anunţa o concediere nu este plăcut... Este evident că în România, pe timp de criză, foarte multe locuri de muncă au fost şi sunt puse sub semnul întrebării", a declarat ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu, citat de Mediafax.

Guvernul are ca obiectiv reducerea cheltuielilor de personal. Deşi sectorul bugetar s-a redus cu 36.000 de angajaţi în ultimul an, tot nu este de ajuns.

"Din păcate, restructurarea solidă, majoră, pe care sectorul privat a suferit-o în 2009 şi o continuă parţial şi în 2010, nu a fost urmată de o restructurare suficient de solidă şi la nivelul sectorului public. (...) Un echilibru este absolut necesar", a declarat Sebastian Vlădescu.

Reducerea cheltuielilor cu personalul este una dintre recomandările făcute de Fondul Monetar Internaţional ţării noastre, ca parte a acordului stand-by. Iar ministrul Vlădescu avertizează că discuţiile cu reprezentanţii FMI se vor menţine complicate, pentru că şi situaţia economică este complicată. Cu toate acestea, nu există riscul ca acordul cu Fondul să înceteze - a dat asigurări Vlădescu


Dificultăţile cu care se confruntă acum România şi necesitatea luării unor măsuri drastice nu îl îngrijorează pe Sebastian Vlădescu, în ceea ce priveşte portofoliul de la Finanţe.
"Remanierea nu este un lucru care se discută, pentru că cineva într-un ziar sau pe un blog spune că cineva va fi remaniat. În cazul în care se va pune problema, sunt convins că primul ministru sau preşedintele vor discuta prima dată cu mine. Deocamdată această discuţie nu a existat. (...) Remanierea este ultima mea spaimă în momentul de faţă", a mai spus Sebastian Vlădescu.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Sebastian Vladescu restructurari FMI
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close