Antena 3 Economic Biz News SECETA ar putea arunca OMENIREA într-o nouă CRIZĂ ALIMENTARĂ. România - ţara cea mai afectată de secetă din Europa

SECETA ar putea arunca OMENIREA într-o nouă CRIZĂ ALIMENTARĂ. România - ţara cea mai afectată de secetă din Europa

15 Sep 2012   •   20:21
SECETA ar putea arunca OMENIREA într-o nouă CRIZĂ ALIMENTARĂ. România - ţara cea mai afectată de secetă din Europa
Sursa foto: Foto: Mediafax

Seceta ar putea arunca omenirea într-o nouă criză alimentară, declanşată nu de lipsa produselor, ci de preţul exorbitant al alimentelor. Neoficial, aproape jumătate din suprafeţele agricole din România sunt afectate, iar ploile anunţate de meteorologi pentru zilele următoare nu mai pot repara nimic.

Culturile agricole compromise, canicula şi seceta i-au determinat pe specialişti să compare situaţia din 2012 cu dezastrul din 1946. Atunci, dincolo de politică şi de rămăşiţele războiului, România a fost lovită de foamete. Specialiştii ne avertizează că suntem în pragul unei crize globale a alimentelor.

Datele arată că România este ţara cea mai afectată de secetă dintre ţările europene, ceea ce înseamnă, implicit, un nou val de scumpire a alimentelor. Ministrul Agriculturii exclude iminenţa unei crize a alimentelor şi dă asigurări că se vor găsi soluţii pentru stoparea valului de scumpiri. Nici oficialii europeni nu dau semne de îngrijorare.

Pentru consumatorul de rând însă creşterea preţurilor la alimente este practic o adâncire a sărăciei. În aceste condiţii, populaţia va trebui să suporte o majorare a preţului pâinii cu 20%, în timp ce la carne, lapte şi produse din lapte creşterea preţurilor va fi de până la 10%.


×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close