Antena 3 CNN Economic Biz News Secretarul trezoreriei americane: China este de vină pentru declanşarea crizei financiare

Secretarul trezoreriei americane: China este de vină pentru declanşarea crizei financiare

Secretarul trezoreriei americane: China este de vină pentru declanşarea crizei financiare
05 Ian 2009   •   15:41

Secretarul trezoreriei americane, Henry Paulson, este de părere că actuala criză financiară a apărut din cauza chinezilor. Rezervele enorme pe care şi le fac ţările aflate într-un proces accentuat de dezvoltare economică au dus la o reducere a ratei dobânzii, ceea ce a determinat apariţia unor investiţii riscante care au dus în final la declanşarea crizei financiare.
Paulson sugerează că o nouă criză financiară ar putea fi evitată printr-o mai bună cooperare macroeconomică la nivel mondial asociată cu reglementări adaptate de management al riscului financiar.
El declarase anterior, în timpul unei vizite efectuate în China în luna decembrie, că eforturile Chinei pentru rezolvarea crizei sunt de-a dreptul remarcabile. "China a avut întotdeauna o atitudine responsabilă în faţa crizei", a afirmat Paulson, citat de săptămânalul Capital.
Henry Paulson îşi încheie mandatul în fruntea trezoreriei americane pe 20 ianuarie, când va fi învestit în funcţie noul preşedinte ales al Statelor Unite, Barack Obama. El va fi înlocuit de Timothy Geithner.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica China
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close