Antena 3 CNN Economic Biz News Şeful FMI dă în judecată un ziar francez, pentru "informaţii false" privind stilul său de viaţă

Şeful FMI dă în judecată un ziar francez, pentru "informaţii false" privind stilul său de viaţă

Şeful FMI dă în judecată un ziar francez, pentru "informaţii false" privind stilul său de viaţă
Sursa foto: Foto: infiniteunknown.net
14 Mai 2011   •   14:52

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, intenţionează să atace în justiţie cotidianul France-Soir şi pe unul dintre ziariştii acestuia, "în urma publicării de informaţii false în legătură cu stilul său de viaţă", au anunţat avocaţii acestuia, citaţi de AFP.
   
"Ţinând cont de obligaţiile sale faţă de Fondul Mondial Internaţional, Dominique Strauss-Kahn este în incapacitate de a răspunde direct atacurilor care îl vizează în prezent", se arată într-un comunicat semnat de avocaţii directorului FMI, potenţial candidat la alegerile prezidenţiale din 2012 din Franţa.
   
"Dominique Strauss-Kahn i-a însărcinat pe avocaţii săi să înceapă fără întârziere proceduri de natură să repare prejudiciul pe care îl suferă ca urmare a campaniilor mediatice", precizează comunicatul citat.
   
Favorit pentru alegerile prezidenţiale, conform sondajelor, "DSK" este ţinta criticilor unei părţi a presei, care atacă stilul său de viaţă şi patrimoniul său familial.

Polemica a fost declanşată după publicarea unei fotografii în care Strauss-Kahn este prezentat în timp ce urcă în maşina Porsche a unui prieten.
   
Conducerea ziarului a anunţat că a luat notă "cu seninătate" de această acţiune şi susţine în continuare informaţiile publicate. "Articolul este rodul unei munci jurnalistice serioase şi există dovezi", a declarat un reprezentant al conducerii ziarului.
   
Directorul general al FMI a cerut şi unui avocat american să analizeze căile legale de acţiune în legătură cu declaraţiile atribuite de ziar unui croitor din Washington, care susţine că a lucrat pentru Strauss-Kahn, deşi acesta dezminte informaţia. France-Soir a afirmat că directorul FMI ar fi client al croitorului care realizează costume al căror preţ poate ajunge până la 35.000 de dolari.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close