Antena 3 CNN Economic Biz News Şeful Fondului Monetar Internaţional: Va fi un an greu

Şeful Fondului Monetar Internaţional: Va fi un an greu

Şeful Fondului Monetar Internaţional: Va fi un an greu
Sursa foto: strauss kahn
20 Feb 2009   •   08:02

Economia mondială va trece printr-o perioadă grea anul acesta, iar guvernele şi băncile centrale trebuie să regândească modul in care acţioneaza, a declarat joi seful Fondului Monetar International (FMI), adăugând că la nivel global începe să se concretizeze o anumita cooperare, relateaza Reuters.
Dominique Strauss-Kahn a precizat că statisticile recente pentru economia mondială conţin indicii care confimă teza fondului de creştere de 0,5% în 2009, dacă nu cumva estimările ar putea fi reduse spre zeor, dacă estimările ar putea fi revizuite aproape la zero.
Strauss Khan a fpcut şi el apel la răbadae şi cooperare vitorilor propiretari.
Guvernele lumii ar trebui sa îşi amelioreze cooperarea şi să reziste tentaţiei de a acţiona pe cont propriu şi existp semnale cp aceastp cooperare începe să se întâmple ?Sincer, cred cp acest lucru începe să se întâmple, pentru că şefii statelor si guvernelor sunt conştienti de nevoia unor politici de cooperare".
Statele ar trebui să încerce să revigoreze creditarea, în caz contrar planurile de stimuli economici urmând a se confrunta cu mari obstacole . Strauss-Kahn a cerut guvernelor sa revizuiasca toate chestiunile, de la supraveghere la guvernare si la modul de gestionare a politicii monetare. Politica monetara "ar trebui sa poata lua in considerare mai multe aspecte, si acumularea de riscuri lasate candva usor pe dinafara".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss Kahn imprumut extern
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close