Antena 3 CNN Economic Biz News Şeitan: Drepturile de autor vor fi contribuabile pentru pensie, sănătatate şi şomaj

Şeitan: Drepturile de autor vor fi contribuabile pentru pensie, sănătatate şi şomaj

Şeitan: Drepturile de autor vor fi contribuabile pentru pensie, sănătatate şi şomaj
Sursa foto: mihai seitan
01 Iun 2010   •   10:04

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat luni că va fi elaborat un proiect de lege prin care drepturile de autor să devină contribuabile pentru pensie, sănătatate şi şomaj, ca orice salariu.
Potrivit ministrului Muncii, proiectul de lege va viza lărgirea bazei de impozitare, astfel încât în categoriile celor care plătesc contribuţii, să intre şi cei care nu contribuie în prezent.

"Vom asigura o lege prin care drepturile de autor de natură salarială, PFA-urile, convenţiile civile să fie văzute ca elemente salariale şi să devină contribuabile pentru pensie, sănătate, şi şomaj ca orice salariu", a susţinut Mihai Şeitan.

Întrebat dacă cei care sunt plătiţi şi pe carte de muncă şi pe drepturi de autor vor plăti aceste contribuţii, ministrul a răspuns că cei care au pe cartea de muncă două servicii, vor plăti pentru amândouă.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat în 19 mai pentru Mediafax că a propus Guvernului, ca alternativă la îngheţarea pensiilor, impozitarea drepturilor de autor şi a PFA-urilor cu 30 la sută, dar nu a primit niciun răspuns de la Executiv, dacă este sau nu de acord cu această măsură.

Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice prevedea că persoanele cu un venit anual de cel puţin patru salarii medii brute, între care şi cei cu venituri provenite exclusiv din drepturi de autor, convenţii civile sau contracte de colaborare, vor fi asigurate obligatoriu la sistemul public de pensii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close