Antena 3 CNN Economic Biz News Senatul SUA a votat un proiect de lege care reduce impozitele pentru clasa mijlocie

Senatul SUA a votat un proiect de lege care reduce impozitele pentru clasa mijlocie

Senatul SUA a votat un proiect de lege care reduce impozitele pentru clasa mijlocie
26 Iul 2012   •   08:58

Senatul american a adoptat miercuri un proiect democrat care prelungeşte reducerea impozitelor pentru aproape toţi americanii, mai puţin pentru cei mai bogaţi, informează AFP. Totuşi măsura are puţine şanse să fie aprobată de Camera Reprezentanţilor, care este controlată de republicani.
   
Proiectul democrat, adoptat cu 51 de voturi pentru şi 48 împotrivă, prevede o prelungire a reducerilor de impozite acordate în mandatul preşedintelui Bush doar persoanelor cu un venit mai mic de 250.000 de dolari pe an.
   
În schimb, republicanii doresc prelungirea acestor reduceri pentru toată lumea, argumentând că nimeni nu ar trebui să plătească impozite mai mari în contextul în care economia ţării este în dificultate.
   
"Republicanii din Camera Reprezentanţilor sunt cei care împiedică, în ultimă instanţă, reduceri de impozite pentru clasa mijlocie de care pot profita 98 la sută dintre americani, şi aproape toţi micii antreprenori", a acuzat preşedintele Barack Obama, citat într-un comunicat, anticipând refuzul republicanilor.  
 

×
Subiecte în articol: Camera Reprezentantilor republicani
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close