Antena 3 CNN Economic Biz News Sfaturi simple, care i-au construit un imperiu. Ce poţi învăţa de la stilul de viaţă al lui Warren Buffett

Sfaturi simple, care i-au construit un imperiu. Ce poţi învăţa de la stilul de viaţă al lui Warren Buffett

Sfaturi simple, care i-au construit un imperiu. Ce poţi învăţa de la stilul de viaţă al lui Warren Buffett
de O.P.    |    12 Noi 2012   •   12:32

I se spune "Oracolul din Omaha", iar ideile sale care i-au adus în conturi sume cu multe zero-uri le poţi urma fără nicio problemă şi tu. Totul pentru Warren Buffett a devenit un stil de viaţă, şi deşi mulţi miliardari au încercat să îi copieze modelul nu le-a ieşit pentru că le-a lipsit un singur lucru: modestia pe care o are Buffett.

Iată câteva din sfaturile de succes care au devenit stil de viaţă pentru Oracolul din Omaha, potrivit unui top realizat de Forbes:

1. Nu îţi cumpăra mâncare de la serviciu. Evită să mergi la cantină, mai bine prepară-ţi mâncarea de acasă şi astfel poţi mânca ceva ce ai preparat chiar tu.

2. Urmăreşte promoţiile din magazine şi cumpără întodeauna fructe şi legume de sezon.

3. Nu merge să cumperi mâncare când îţi este foame. Te poţi trezi că ai cumpărat alimente de care nu aveai nevoie. Cumpără produse en gros şi păstrează mâncarea în congelator.

4. Evită să ieşi în fiecare seară la restaurant, prepară-ţi mâncarea acasă. Dacă alegi să mergi la restaurant, alege-ţi ceva care nu poţi găti tu.

5. Prepară-ţi cafeaua de acasă, şi pune-o într-un termos când pleci la muncă. Dacă nu bei cafea, foloseşte o sticlă reutilizabilă pentru apă, pentru a nu cumpăra de fiecare dată o sticlă nouă când iţi este sete.

6. Aşteaptă sezonul reducerilor pentru a-ţi cumpăra haine. Asta dacă nu este absolut necesar să îţi cumperi ceva de îmbrăcat.

7. Evită să mergi la shopping pentru a te relaxa. Când mergi la cumpărături, fă-ţi o listă cu ce îţi trebuie şi nu cumpăra nimic în plus.

8. Găteşte împreună cu partenerul tău. În afară de faptul că economiseşti bani, timpul petrecut este de calitate, iar relaţia voastră se sudează.

9. Dacă vrei să îţi renovezi casa, fă-o în anotimpul rece. Atunc zugravii nu prea au de lucru, iar preţurile scad considerabil.

10. Atunci când pleci în vacanţă, nu uita, ca atunci când pleci de acasă să iei cu tine mâncarea şi băutura pe care le vei consuma în aeroport sau avion. Aşa economiseşti mulţi bani, pentru că produsele alimentare sunt mult mai scumpe în aeroport.





×
Subiecte în articol: Warren Buffett
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close