Antena 3 CNN Economic Biz News Sistemul de supraveghere a sectorului financiar, analizat de Consiliul European în iunie

Sistemul de supraveghere a sectorului financiar, analizat de Consiliul European în iunie

Sistemul de supraveghere a sectorului financiar, analizat de Consiliul European în iunie
Sursa foto: sistemul bancar
20 Mar 2009   •   15:46

Membrii Consiliului European vor discuta, la viitoarea reuniune programată pentru luna iunie, despre un nou sistem de supraveghere a sectorului financiar, a anunţat, vineri, la Bruxelles, premierul Emil Boc, la sfârşitul lucrărilor Consiliului European de primăvară.

Potrivit premierului, problema crizei economice globale va fi discutată şi la summit-ul G20, organizat în luna mai, la Londra. Scopul? Adoptarea unei poziţii comune a Uniunii Europene.

O altă reuniune se va organiza în mai, probabil Praga, având ca temă principală forţa de muncă la nivelul UE.

Boc spune că România şi-a atins obiectivele la Consiliul European de primăvară, prin finanţarea proiectului Nabucco şi a interconectării reţelelor de transport de gaze pe relaţia România-Ungaria şi România-Bulgaria, şi introducerea în textul final al Rezoluţiei Comisiei Europene a unei prevederi privind menţinerea liniilor de finanţare la nivelul filialelor de către băncile-mamă şi includerea Republicii Moldova în Parteneriatul Estic.

Premierul Emil Boc a luat parte, vineri, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sistem bancar
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close