Antena 3 CNN Economic Biz News Situaţia de aici este tragică. Credite de 100 de MILIARDE de EURO au fost şterse, dar datoriile de stat rămân enorme

Situaţia de aici este tragică. Credite de 100 de MILIARDE de EURO au fost şterse, dar datoriile de stat rămân enorme

Situaţia de aici este tragică. Credite de 100 de MILIARDE de EURO au fost şterse, dar datoriile de stat rămân enorme
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
18 Aug 2012   •   14:22
Criza economică a adus Grecia pe marginea prăpastiei. Datoria de stat a crescut cu peste 20 de miliarde de euro în ultimul trimestru. Asta deşi, în luna martie, creditorii au şters 100 de miliarde de euro din datoria de stat a Greciei. Iar întreprinterile mici şi mijlocii abia dacă mai supravieţuiesc crizei.

Grecia este dependentă de ajutorul financiar al FMI şi al statelor europene. Grecia se află în continuare în pragul colapsului, iar Guvernul pare să fi scăpat situaţia de sub control.

Firmele mici şi mijlocii par să fie printre cele mai afectate de criza economică. Din cauza măsurilor de austeritate severe impuse de creditorii internaţionali, multe firme nu îşi mai pot plăti impozitele şi astfel intră în faliment.

În schimbul a două pachete de ajutor, în valoare de 240 de miliarde de euro, Grecia s-a angajat să adopte alte mărui de austeritate pentru a aduce datoria de stat la un nivel sustenabil şi pentru a permite ţării să se împrumute din nou.

 

 

×
Subiecte în articol: Grecia criza economica
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close